DigiPrevention


Nyt Learning Management System (LMS)

DigiPrevention


itpilot har hjulpet DigiPrevention med at få et Learning Management System (LMS), hvor de har fuld kontrol over systemet, så de selv kan håndtere diverse ændringer fremadrettet. Systemet kan desuden let håndtere de krav, som DigiPrevention har til kurserne i systemet.

DigiPrevention havde tidligere en løsning tilknyttet deres WordPress-hjemmeside, men denne skulle håndteres gennem en tredjepart, og blev indlæst som en iframe på DigiPrevention.de. Denne opsætning gav DigiPrevention nogle udfordringer i forhold til deres brugeres adgang og de regler, som kurserne skal følge. Derudover var de også begrænset i forhold til design af løsningen.


Integreret LMS i WordPress


I stedet for at håndtere kurserne gennem en tredjepart, har vi implementeret en komplet løsning, der blev bygget oven på den eksisterende WordPress-hjemmeside. Det betyder, at DigiPrevention nu både håndterer salg og adgang til kurserne, afholdelse af kurser samt design af løsningen via deres egen hjemmeside.

LMS-løsningen sørger også for, at kurserne overholder de krav, som DigiPrevention har. Det betyder, at når en person får adgang til kurserne, får personen kun adgang til én lektion ad gangen. Hver lektion har personen en uge til at gennemføre, og lektionen afslutter med et kontrolspørgsmål. Først når kontrolspørgsmålet er besvaret korrekt, får personen adgang til næste lektion. Kurserne, som består af 8 lektioner, skal gennemføres inden for 8 uger, og som afslutning får man et diplom for gennemførsel.


Hvad er DigiPrevention?


DigiPrevention er en del af DigiRehab, som tilbyder forskellige teknologiske løsninger inden for sundhedssektoren. DigiPrevention er certificerede online kurser, der er målrettet seniorer samt personer, der har behov for genoptræning.

DigiPrevention er henvendt til tyske borgere, som kan få refunderet 70-100% af kursusomkostningerne gennem deres sygeforsikring, når de har gennemført et kursusforløb. Derfor var det også vigtigt for DigiPrevention, at deres LMS automatisk kan udstede diplomer for fuldførelsen, så borgerne har denne dokumentation til deres sundhedsforsikring.


Lettere administration


Med LMS-løsningen har DigiPrevention fået lettet store dele af deres administrationsarbejde i forbindelse med håndtering af brugere og kurser. Tidligere opstod der jævnligt udfordringer med, at lektionsvideoerne ikke kunne afspilles grundet ændringer hos tredjeparten, hvor videoerne blev vist via en iframe.

Det betød, at WordPress-loginet fortsat fulgte de opsatte regler for login og afholdelse af kurser, selvom brugeren ikke havde mulighed for at gennemføre en lektion. Derfor blev brugerne ofte låst ude fra kurserne, hvilket medførte, at DigiPrevention fik mange henvendelser fra brugere, der skulle have nulstillet deres adgang igen. Samtidig var der behov for, at vores itpiloter skulle hjælpe med at fejlsøge og løse udfordringerne hos tredjeparten.

Efter den nye LMS-løsning er blevet implementeret, får DigiPrevention kun få henvendelser af denne type – og de er i stand til at kunne løse langt de fleste udfordringer, de løbende støder på, uden at skulle involvere vores itpiloter. DigiPrevention har med andre ord fået en mere stabil og brugervenlig løsning.

Arkivér