Unidrain


Unidrain får flot, stilren WordPress-website med integration til virksomhedens PIM-system, inriver

Nyt website og tidsbesparende PIM-applikation


Unidrain ønskede en ny, brugervenlig hjemmeside, som var enkel at tilgå for deres tre målgrupper: Privatpersoner, professionelle og arkitekter. Hjemmesiden skulle være brugervenlig og overskuelig og samtidig indeholde store mængder produktdata og billeder fra Unidrains omfattende varekatalog.

Derudover ønskede Unidrain at optimere og automatisere produktdataenes vej fra virksomhedens eget PIM-system (Product Information Management) til sine forskellige kommunikationskanaler. Til dette formål har itpilot udviklet den unikke applikation PIMpilot.


Hvem er Unidrain?


Unidrain designer og producerer unikke gulvafløbssystemer i høj kvalitet og smukt design. Deres kundekreds består af både private, professionelle og arkitekter. Unidrain har altid tænkt i nye, eksklusive løsninger, og deres klassiske lineære gulvafløb er med årene blevet suppleret med andre stilsikre badeværelsesprodukter herunder brusevægge og badeværelsestilbehør fra det anerkendte subbrand Reframe Collection. Tilbehørsserien har været med til at fuldende Unidrains koncept på unikt badeværelsesinteriør, da serien bl.a. består af bruseskrabere, håndklædestænger, toiletbørster og sæbedispensere.

Unidrain har siden 2003 udviklet sig til et eksklusivt livsstils- og designbrand med en global profil. Der findes således over 1.000.000 Unidrain-installationer over hele verden. Unidrain har vundet en række internationalt anerkendte designpriser for sine enkle og elegante produkter med fokus på skandinavisk design.

Unidrain er en del af den svenske koncern BLS Industries AB, der tæller en række søsterselskaber.

Læs mere om Unidrain og Reframe


Opbygning af hjemmesiden i WordPress


Inden vi tog hul på udviklingen af Unidrains nye hjemmeside, holdt vi en indledende workshop med virksomheden, hvor vi med inddragelse af Unidrains krav og ønsker fastlagde rammerne for projektet. På den baggrund udarbejdede Unidrain et grafisk designoplæg. 

itpilots rolle var at levere en overskuelig tredelt navigationsstruktur, hvor virksomhedens tre kundegrupper samt subbrandet Reframe Collection fungerede som indgang til Unidrains indhold på siden. Resultatet blev en flot, responsiv og navigationssikker hjemmeside, der i sin stilrene form er med til at formidle Unidrains brand og deres ikoniske produkter. Med opbygningen i WordPress er hjemmesiden nem at vedligeholde og opdatere i fremtiden.


Effektiv integration af produktdata mellem Unidrains PIM-system og WordPress-websitet


Unidrain og søsterselskaberne i koncernen BLS Industries AB har et meget stort antal produkter, produktvarianter, billeder, tegninger og produktbeskrivelser i det samlede sortiment. Alle selskaber i BLS Industries, herunder Unidrain, anvender PIM-systemet inriver som en central database for alle produkter. Produkterne oprettes i inriver, hvorefter de opdateres med beskrivelser, varianter, priser, billeder, unikke data som længdemål, vægt og installationsteknisk data samt datablade.

Unidrains ønske om at kunne levere et komplet produktkatalog direkte på det nye website har itpilot opfyldt ved at udvikle en banebrydende PIM-Integrations-Applikation (PIMpilot), som håndterer alle processer i forbindelsen mellem PIM-systemet inriver og Unidrains nye WordPress-hjemmside. PIMpilot sikrer en automatiseret og ensartet overførsel af produktdata fra inriver til websiden. Unidrain skal derfor udelukkende fokusere på at vedligeholde deres produktdata ét sted, nemlig i deres PIM-system.

Læs mere PIMpilot


Det siger kunden

Vi havde gennem længere tid forsøgt at lave en ny hjemmeside, hvor det bærende element var en vellykket PIM-integration til vores PIM-system inriver. Ved flere lejligheder stødte vi dog panden mod en mur med problemer og udfordringer, som ikke kunne løses, og vores projekt blev gang på gang sat i bero.

Efter et enkelt møde med itpilot forstod de vores udfordringer, og på kort tid formåede de at løfte det tunge sværd fra vores sten ved at udvikle den helt nye PIM-Integrations-Applikation (PIMpilot), der løste alle vores udfordringer. Uden denne integrationsløsning var vores ønske om en ny og moderne hjemmeside aldrig blevet opfyldt.

Foruden at være ekstremt dygtige og kompetente til PIM-integrationen var itpilot også med til at oprette en nem og overskuelige wordpress-løsning, som vi nu selv kan vedligeholde med minimal hjælp og undervisning. Dertil overtog de hostingen af både vores gamle website og det nye. Det betyder, at vi altid kan komme tilbage og finde vores tidligere materiale, og at vi har en høje sikkerhed for vores nye website, hvor eventuelle cyperangreb, tekniske fejl eller nedbryd hurtigt bliver håndteret og løst. 

Samarbejdet med itpilot har fungeret (og fungerer stadig) rigtig godt. Gennem hele projektet havde vi en god, åben og konstruktiv dialog, hvor alle behov blev løst. itpilot sammensatte et stærkt hold af programmører, udviklere, webdesignere og projektledere, der var hurtige til at sætte sig ind i vores tankegang og løse de krav, som vi stillede op for dem ift. design, indhold, tekniske værktøjer og den generelle struktur. Det medførte, at selvom vi havde en stram og optimistisk deadline for vores projekt, lykkes det at komme i mål til den fastsatte lanceringsdato uden forsinkelser. Når vi viste tvivl eller usikkerhed omkring elementer af vores website, kom itpilot med flere gode løsningsforslag, som passede ind i vores stil, og hvor vi kunne vælge den bedste løsning til vores produkt.

Vi er enormt glade for vores samarbejde med itpilot, der sikrer, at vi har et topmoderne website, der er nemt at vedligeholde, og hvor vores omfattende produktdatabase er synlig på baggrund af en stærk PIM-integration.

Christian Bang Jensen • Digital marketing koordinator, Unidrain A/S

Nomen NESCIO • Direktør for MinVirksomhed
Arkivér