DR Seniorklub fik opdateret Joomla sikkert


DR Seniorklub fik opdateret Joomla sikkert


Som så mange andre med et Joomla-website, havde DR Seniorklub behov for at få deres hjemmeside opdateret til den nyeste Joomla-version. Derfor rakte de ud til itpilot for at få hjælp.

En opdatering af Joomla er nemlig ikke bare et klik på en knap. Det kræver en grundig gennemgang af hele hjemmesiden for at sikre, at alle plugins er kompatible med den nye version, lige som der kan være behov for at tilpasse eller udskifte skabeloner.


Joomla opdateret på testmiljø


Når vi opdaterer Joomla for vores kunder, lige som vi gjorde for DR Seniorklub, tager vi først og fremmest en backup af hjemmesiden og databasen. Dernæst gennemfører vi opdateringen på vores eget udviklingsmiljø, så den nuværende hjemmeside fortsat kan være live og de besøgende ikke bliver forstyrret.

Efter DR Seniorklub kontaktede os, lavede vi en gennemgang af hjemmesiden, herunder dens plugins, skabeloner, specialløsninger og kode.

På baggrund af denne indledende gennemgang af hjemmesiden ved vi, hvilke plugins, der skal opdateres eller udskiftes i forbindelse med Joomla-opdateringen. For DR Seniorklub betød det, at der blandt andet var nogle formularer, der skulle oprettes og tilpasses – og så har vi selvfølgelig testet og sikret, at formularerne fortsat sender og leveres korrekt.

Efter vi havde gennemført opdateringerne og testet hjemmesiden, fik DR Seniorklub adgang til at kunne se siden i vores udviklingsmiljø, inden vi igen lagde hjemmesiden online på www.drseniorklub.dk.


Fakta om Joomla


Joomla er blandt top 5 af de mest populære CMS med en global markedsandel på 2,6% ifølge W3Techs. Joomla blev lanceret i 2005 og har siden udsendt nye opdateringer med rettelser af småfejl samt sikkerhedsopdateringer løbende.

Trods Joomlas popularitet og lancering af nye versioner er det ikke alle webmasters, der får opdateret til den nyeste version. Faktisk er det ifølge joomla.org kun 8,6% af alle Joomla-websites, der er opdateret til version 4.

Dermed kører næsten alle Joomla-websites stadig på version 3 eller en ældre version, som ikke supporteres mere. Joomla 3 rammer også end of life den 17. august 2023, hvilket betyder, at versionen ikke længere supporteres, og derfor ikke modtager fejlrettelser og sikkerhedsopdateringer. Derfor er det vigtigt, at man får opdateret sin Joomla-hjemmeside løbende.

Der er også andre fordele ved at opdatere Joomla løbende. Nye opdateringer kan nemlig også give nye muligheder og nye funktioner. Joomla 4-opdateringen har blandt andet gjort det lettere at arbejde med SEO, indlæsningshastigheden er blevet forbedret, og søgefunktionen er blevet intelligent.


Vi kan også hjælpe jer


Har I – lige som størstedelen af alle Joomla-websites – ikke fået opdateret til Joomla 4, er vi klar til at hjælpe jer. Vi har mere end 10 års erfaring med Joomla-hjemmesider, og vi kan derfor også hjælpe dig sikkert igennem opgraderingen af din Joomla-side.

Ring til os allerede i dag på tlf. +45 87 25 07 87, hvis du ønsker hjælp til at få opdateret jeres Joomla-website til den nyeste version. Du kan også udfylde kontaktformularen herunder, så kontakter vi dig snarest muligt.

Arkivér