Har I opdateret til Joomla 4?


Kun få Joomla-hjemmesider er opdateret til den nyeste version. Læs her, hvorfor det er vigtigt at få opdateret til Joomla 4.

Har I opdateret til Joomla 4?


Selvom Joomla 4 blev lanceret i august 2021, er der stadig rigtig mange Joomla-websites, der endnu ikke er blevet opdateret til den nyeste version. Ifølge statistikken kører 82,6% af alle Joomla-websites stadig på version 3, som ikke længere supporteres efter den 17. august 2023. Det gælder også sikkerhedsopdateringer, som altså snart ikke længere udkommer til Joomla. Det officielle budskab fra Joomlas side er derfor også, at man snarest opdaterer sin hjemmeside til den nyeste version.Hvorfor skal Joomla opdateres?​


Der er mange gode grunde til at få Joomla opdateret til version 4. Først og fremmest er sikkerheden øget, og sikkerhedshuller er blevet lukket. Det betyder, at det er blevet endnu sværere for hackere at overtage hjemmesiden eller få adgang til jeres kunders data. 

Samtidig er der også blevet rettet forskellige småfejl, ligesom nye funktioner er blevet tilføjet. Her er den indbyggede søgefunktion eksempelvis forbedret og er blevet mere intelligent. Af andre nye funktioner kan det også nævnes, at det er blevet lettere at opsætte og style de mails, som sendes ud fra Joomla, og så er det blevet endnu nemmere at arbejde med SEO. 

Derudover vil I også opleve en bedre performance og indlæsningshastighed på hjemmesiden efter en opdatering til den nyeste version. Indlæsningshastigheden har også en væsentlig betydning, hvis I skal opnå topplaceringer i Googles søgeresultater. 

Ovenstående er blot nogle af de vigtigste grunde til at opdatere til Joomla 4. På et tidspunkt risikerer man dog også, at ens hjemmeside slet ikke virker med ens webhotel længere, fordi Joomla-siden kører med en for gammel udgave af scriptsproget PHP, som ligger bag Joomla. Her understøtter Joomla 4 selvfølgelig også de nyeste versioner.


Vi hjælper jer


itpilot har over 10 års erfaring med Joomla-hjemmesider og hjælper dig sikkert igennem opgraderingen af din Joomla-side - uanset om din hjemmeside allerede ligger hos os eller andetsteds. Hver side kræver en grundig individuel gennemgang inden opgraderingen for at sikre, at alle plugins er kompatible med den nye version. Ellers skal de opgraderes eller måske fjernes og erstattes. Det samme gælder skabeloner, som også kan kræve tilpasninger eller udskiftning.

Vi sørger selvfølgelig for, at der tages backup inden opgraderingen, som sker trygt i vores udviklingsmiljø uden at forstyrre den nuværende hjemmeside, mens opgraderingen står på. Vi sørger selvfølgelig også for at teste hjemmesiden og dens funktionalitet efter opdateringen. Dermed er I sikre på, at eventuelle fejl, der kan opstå i forbindelse med opdateringen, bliver opdaget og rettet. 

Tag fat i os allerede i dag, hvis I ønsker hjælp til at få opdateret jeres Joomla-website til den nyeste version. Vi tager gerne et kig på jeres side og kommer med et uforpligtende overslag. Ring til os på tlf. +45 87 25 07 87 eller udfyld kontaktformularen herunder.

Arkivér